In mijn vorige bericht meldde ik dat het nieuwe seizoen in aantocht was maar…..dat liep even anders door de corona perikelen. Allereerst mijn medeleven aan de mensen die hierdoor getroffen zijn en de nabestaanden van diegenen die ons ontvallen zijn. Sterkte.

V.w.b. de duiven puilen inmiddels de hokken uit met de jonge garde die onderwijl al goed hun rondjes vliegen en bijna al toe zijn aan hun eerste africhting (hier zijn sommige liefhebbers al aan begonnen hoorde ik). Volgende week (23 mei a.s.) is het dan zover: na 8 weken uitstel wordt da  alsnog het seizoen 2020 geopend en wel vanaf Boxtel. Wellicht moeten we dan nog Duitsland in omdat België nog niet open is voor het duivenvervoer met de bijbehorende lossingen. Vandaag heeft afdeling 9 en 10 de aftrap verricht onder stringente voorwaarden allemaal in het kader van veiligheidsmaatregelen inzake corona.

Inmiddels hebben we zelf de duiven nu 6x weggebracht maar nog niet verder dan Nijkerk. Totaal hebben we er 49 waarvan er  nu 2 weggebleven zijn (2 laatjes) en de 9-603 (ladiesleague ring) nam bijna een jaar is teruggekeerd uit de Jonge Derk (352) x Bollie (reeds verkocht). Hij is gewoon weer meegegeven bij de africhtingen en is er nog steeds.

Nou we zullen zien wat het gaat brengen. Er zijn geen kampioenschappen alleen voor de eigen vereniging doen we dit, vliegen we  toch nog ergens voor. De duifjes zijn er hopelijk klaar voor maar dat zullen we zien.

Allen succes toegewenst,

Gertie Kolkman

Combinatie Kolkman