Over Ons

Van harte welkom op de site van Combinatie Kolkman uit het Gelderse Oosterwolde.

Voorheen (tot medio 2012) betrof het de Combinatie Kolkman-Korenberg.

Als buurmannen hebben ze 20 jaar lang met plezier in combinatie gevlogen. Van 2012 t/m 2014 werd gevlogen onder de naam Comb. Kolkman & Nicole (vader/dochter).

Gerrit (bijnaam Gertie) begon als jongetje van 8 jaar al met zijn eerste duiven via zijn opa (wijlen Gerrit Jan “Nanne” Wolff). Neef Nanne Wolff is de bekende ‘duivendokter’.

Bij de ouderlijke woning in Wezep werden de eerste duiven gehouden. Bij de verhuizing in 1991, naar het 8 km verderop gelegen Oosterwolde, werden een gering aantal duiven meegenomen. Hierdoor werd buurman Willem Korenberg ook enthousiast gemaakt en is er in 1992 een combinatie gevormd t/m 2012. Daarnaast is Godfried de Kleine als derde persoon altijd bij de combinatie betrokken geweest.

Laatstgenoemde is in 2000 uit de combinatie gestapt en zelfstandig in Wezep verder gegaan. Sinds 2014 maakt hij officieel weer onderdeel uit van de combinatie. Hij houdt zich voornamelijk actief bezig met de kweek en heeft zelf nog een hokje met 8 kweekkoppels achter zijn woning in Wezep.

Daarnaast is hij de ‘handy man’ van de combinatie. O.a. heeft hij het hok, welke in 2012 is overgenomen  van de voormalige combinatie Aantjes uit Maartensdijk, volledig aangepast en gerenoveerd. Vanaf 2013 is er voor het eerst vanaf dit hok gevlogen. Ook dochter Nicole werd enthousiast maar heeft helaas na 2 jaar (in 2014) weer afscheid genomen van de duivensport.

Lees rustig verder op de site. Wanneer u vragen en of eventuele opmerkingen heeft dan horen wij die uiteraard graag!

De mannen achter Combinatie Kolkman