Afgelopen weekend (6 juli jl.) was een druk weekend met 3 vluchten en voor sommigen 4 stuks wanneer je Cahors er ook nog bijrekent.

Eerst de vitessevlucht  vanaf Meer (ca. 135km): deze werd vroeg gelost (7.30 uur) en de meeste liefhebbers verwachten dat de duiven er zeker 1,5 uur of nog wat langer over zouden doen maar de praktijk wees anders uit. Met 25 jongen mee en 10 ouden moest de strijd geleverd worden. Voor de vitesse stonden we er nog niet al te goed voor dus iedere extra punt was welkom. Nadat oom Gerrit mij belde en aangaf dat ook Gerrit van ’t Hof had aangegeven de duiven tussen 8.45 en 8.50 uur te verwachten gaf ik aan dat ik dat wel erg snel zou vinden. Omdat ik de hokken nog niet helemaal klaar had ben ik hiermee snel aan de slag te gaan, de drinkpotten met schoon drinkwater gevuld en de hokken nog even gecontroleerd. Net toen ik klaar was om de watergieter weg te zetten hoorde ik van buitenaf een vleugelslag en direct daarna het welbekende piepje van het constateer systeem. Deze liet mij zien dat de 315 (Nicole) als eerst getekende, op 8.44.45 uur was geconstateerd. Direct daarop belde oom G. weer om te vragen hoe het stond. Met de enigszins van mijn kant gehaaste en opgewonden reactie dat ‘we’ er al 1 hadden deed oompje besluiten direct zijn telefoongesprek direct te beëindigen . Uiteindelijk bleek dit goed voor zowel een 1e in de vereniging als kring. Gelijktijdig moesten er jongen komen en inderdaad nadat er eerst 3 ouden waren geconstateerd zat er een jong op het hok die nog twijfelde om over de antennes te lopen maar de 012 (eerstgetekende) die er vrij vlot achteraan kwam liet zien hoe het wel moest. De 329 (aankoop via Potijk) ging toen ook snel het hok binnen, 4 seconden na de 012. De 329 was de eerste jonge duiven vlucht ook al eerste van het hok en nu  eigenlijk weer, wanneer dit zo door zou gaan zou dat prima zijn. Resultaat : een 2e en 3e van de vereniging en een 3e en 5e van de kring. En toen nog Chateauroux (700km) dat leek goed te gaan met het weer maar helaas tegen half vier ’s middags begon het te regenen. Bij een lossing om 6,50 uur en de snelheden van de eerdere vluchten in gedachten (ruim 1.800m/m) werden de duiven net tegen die tiijd verwacht. Op de voorhand vielen ze al met enige regelmaat maar hier duurde het maar en duurde het maar. Zou Ashkey (734) het weer kunnen  doen? Ook met regen? De regen werd niet edct minder wat wel voorspeld was maar helaas ( al was het prima voor de landerijen want het was echt droog) maar ja dat zie je als duivenmelker met 15 stuks onderweg op dat moment niet. De tijd verstreek en ineens uit dezelfde hoek als 2 weken geleden kwam met razende vaart de 734 aan. Tijd wees aan : 16.40 uur Toch weer een klasse prestatie (1e vereniging  en 4e kring, 12e Noord GOU) ze kan het dua ook met regen. Klasse. Zie ook:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2381028392132667&set=a.1386612334907616&type=3&notif_id=1562509470257139&notif_t=nf_photo_story&ref=notif&sfns=mo

De tweede duif liet te lang op zicht wachten (17.22 uur/ 310 Berghorst) en uiteindelijk waren er ’s avonds 7 terufg van de 15, te weinig maar dat was helaas bij meerderen het geval. Hierdooor raken we de koppositie die we in de kring hadden kwijt omdat we iets te weinig punten hadden.

Maar goed je kunt niet alles hebben maar met 2 eerste prijzen  met de ouden en een 2e en 3e met de jonge garde mogen we niet ontevreden zijn. Ik heb wel eens slechtere weekenden meegemaakt v.w.b. de duiven.