We zijn weer terug……na een paar jaar afwezigheid kan ik op onze nieuwe website (ja kijk er maar eens rond al is deze nog ‘under construction’  zoals dit met een mooie term wordt genoemd) nu weer het e.e.a. kwijt. Maar goed, er is inmiddels veel gebeurd. Een cruciale beslissing is geweest om 2 jaar geleden te stoppen met de overnachtduiven en in totaal ook minder kweek- en vliegduiven te gaan houden. En ik kan zeggen : wat een verademing! Vanaf dat moment (najaar 2016) is er, zeker bij mijzelf meer plezier in het postduiven houden ontstaan. Het motto was en is dus nog steeds: “Meer (plezier) met minder (duiven)!”.

En dat het gewerkt heeft wordt steeds meer duidelijk met name de keuze om uit een beperkt aantal (bewezen)kweekdoffers te gaan kweken met uit iedere doffer meerdere ronden tegen veelal verschillende duivinnen. Inmiddels staan we in de kring (kring 1 regio NW GOU afdeling 8): 6e onaangewezen en 2e aangewezen jonge duiven en 4e onaangewezen en 2e aangewezen totaal snelheid met nog 2 vluchten te gaan. En ik kan zeggen dit is ook de eindstand geworden na vlucht N36/J36 (8-9-2018). Vanavond (30-08-2018) nog weer 25 stuks jonge duiven ingekorfd voor de eerste sector 3 vlucht voor de jonge duiven vanaf Nanteuil le H. (ca. 430km) waarbij de 8-571 (gekregen van neef Gerrit Jan Wolff) 2e duifkampioen staat in vereniging en kring (helaas heeft deze duif 2x gemist op J35 en J36). Er waren in de kring slecht ca. 450 duiven gekorfd. Dit komt ook door de rui die, met name bij onverduisterde jongen, langzamerhand gaat toeslaan. Alleen al Jan van de Streek (vorige week 1 en 2 op Teletekst met de jonge duiven) had er 50 mee en wij 25 dus al 75 duiven van 2 liefhebbers. We zullen zien of ze het deze en volgende week nog kunnen volhouden.

Wordt vervolgd….let even op: aan de website en de nadere invulling wordt nu gewerkt. Het is de bedoeling dat er links op komen te staan en foto’s van duiven op ons hok waar je dan op kunt klikken voor de afstamming en prestaties van de betreffende duif. En nog veel meer andere zaken maar eerst wordt de informatie weer actueel gemaakt dus blijf ons volgen.