Augustus 2015

Nou het seizoen zit er grotendeels al weer op en wat voor een seizoen !!

Persoonlijk kan ik zeggen: zeer tegenvallend!! Weinig tot geen aansprekende resultaten en met name niet op de overnachtvluchten waar we ons meer op wilden richten. Net aan de lijst geraakt, zoals dat heet.

Duiven kwijt en noem maar op. Nee, voor ons een seizoen om snel te vergeten tenzij de laatste natour- en jongenvluchten nog een verrassing in petto heeft maar zoals het nu gaat verwacht ik niet veel spectaculairs meer maar je weet nooit. V.w.b. de jongen leek alles prima te gaan, twee ronden met in totaal zo’n 80 jongen, weinig ziektegevallen maar de vluchten (2 tot nu toe) laten het tegendeel zien.

Toch nog vrij veel verliezen zelfs afgelopen zaterdag toen de vluchten werden afgelast wegens het slechte weer (nu nog steeds op de 18e, ca. 17 graden en veel regen) en de jongen aan de Westerseweg (ca. 3 km) werden losgelaten toch nog zeker 2 jongen weg en 1 opgehaald bij Jan van de Streek.

Inmiddels hebben we nog 45 jongen. Morgen nog een mogelijkheid om in te korven voor een africhting vanaf Boxtel (ca. 85km). Eigenlijk moet alles wel mee (natour en jong) maar donderdag moeten de jongen al voor een ’twee nachts mand’ vlucht op reis vanuit Quievrain. Daarnaast moet de ploeg oude duiven die op Limoges (5 september a.s.) mee gaan nog een keer invliegen dus deze gaan sowieso mee naar Boxtel en wellicht zaterdag.

 

De Vluchten

Veel afgelastingen wegens of te warm of te koud/regenachtig. Veel terug vluchten jammer genoeg. Nee, ik kan niet echt positief zijn over 2015.

Het lijkt ook wel dat de duiven het nu vaker met de luchtwegen hebben of met de ogen (vliesje) wat ook negatief zal werken op de prestaties daarnaast, zoals bij veel liefhebbers in onze vereniging, pokken gehad bij de oude duiven.

Ook duiven met slechte rui en slechte kwaliteit van de pluim waren zaken die de prestaties sterk deed kelderen. Zaken die toch de aandacht gaan vragen voor het komende stille seizoen, ook de rest van de aanpak en hoe we verder willen met de lange afstand zal een onderwerp op de agenda zijn.

Maar goed ik hoop dat ik u toch nog positief kan berichten over de resultaten in de komende weken voordat het seizoen daadwerkelijk is afgelopen. Tot later…