Al een tijdje heb ik niets geschreven. Wellicht mede veroorzaakt door de vakantie periode want dan doe je vaak, althans ik, andere dingen. Ook dat is m.i. goed om enigszins je zinnen te verzetten. Maar wat is er inmiddels op het gebied van de duiven allemaal gebeurd. Nou ik kan zeggen voor zover het mijzelf betreft toch redelijk veel.

Ten eerste werd ik vanmorgen (15-08) al redelijk op tijd door een app’je van Diesmer Grootkarzijn op de hoogte gesteld van het feit dat we, we doen dit namelijk samen, in Kroatië op de eerste officiële vlucht van de Derby Knin als 4e geëindigd zijn (met de 828 uit Max x Amabel; zie voor stamboom bovenstaande roulerende plaatjes). Nou ja zeg nou zelf : daar wordt je natuurlijk altijd wel een beetje blij van (uitslag race 1.Derby Knin)

Op deze eenhoksrace (oftewel: OneLoftRace/ OLR) hebben we er nog 6 van 10 in de race (onder 2 namen: Diesmer Grootkarzijn en G.J. Kolkman). Hier zijn al heel wat duiven afgevallen door een wat slecht verlopen africhting en mede door een bezoek van ongenode gasten op het hok welke enkele duiven en/of chipringen hebben gestolen. Wij misten er ook al 1. De 827, dit duifje was de laatste africhting nog als eerste van ons team aangekomen. Zo zie je maar ook de OLR’s zijn niet meer veilig voor dit soort personen. Ook in Slovenië (AviRings Derby)zijn er inmiddels 2 vluchten (en 10 africhtingen!) geweest. Daar zitten alle 6 ingestuurde duiven (totaal ruim 500) nog maar hier is er nog niet direct succes geboekt al komen ze daar ook mooi opzetten (1e vlucht er ‘onderdoor’ en 2e vlucht 3 vd 6 in de prijzen bij een prijsverhouding van 1:3) Hier moet het grote werk nog komen. Evenals in Portugal (Algarve Great Derby) zijn ze net gestart met de africhtingen 3 stuks nu tot 15 km. Wegens de hitte hebben ze de 4e africhting uitgesteld naar morgen (16-08) want deze zou eerst gisteren zijn. Hier zitten nog 5 vd 6 ingestuurde duiven op een totaal van ruim 3100 stuks (o.a. te volgen via : Benzing Live Algarve Great Derby  daarnaast op Facebook en via hun eigen site (Website Algarve Great Derby).

En dan nu heel wat anders: de nieuwe naam het het nieuwe logo. Deze is al te zien op deze website maar de officiële overgang moet nog plaatsvinden. Uiteindelijk is het geworden, al was ik daar zelf wel behoorlijk snel uit: KOLKMAN Pigeons2Fly.

Deze nieuwe naam is gebaseerd op een aantal zaken:

  • eigen (achter)naam diende er in voor te komen
  • het gaat over duiven en presteren –> dus ze moeten vliegen (op de vlucht of op OLR’s)
  • er diende een internationaal tintje aan gegeven te worden (ook mede door meer deelname aan OLR’s)

En dan ga je nadenken en krijg je voor jezelf van alles in beeld maar ik kon me het beste in deze nieuwe naam vinden.  Ook de doelen zijn bijgesteld (al heb ik ze nog niet allemaal volledig uitgewerkt):

  • vanaf 2022 weer meedoen aan de competitie op (een beperkt aantal) vluchten
  • meedoen aan een aantal OLR’s
  • kweken voor eigen hok en anderen (dus verkoop) om zo ook de duiven op andere hokken te testen ook mede door de inbreng van de Belgische (kweek)duiven van de combinatie Vereyken-Gommers.
  • Plezier te houden in duiven houden door bovenstaande zaken uit te voeren en niet al te veel duiven aan te houden (al zal dit laatste in het komende jaar nog niet kunnen wegens het uittesten van een aantal vliegduiven/kwekers)
  • Qua kweekstrategie de lijnen teelt o.b.v. van hoofdzakelijk 3 uitgeselecteerde lijnen (A,B,C – kruisingen) toe te passen.
  • Daar waar nodig en/of op verzoek andere liefhebbers te helpen/adviseren/samen te werken op verschillende gebieden in de duivensport: ‘Duivensport voor iedereen’. Dit b.v. door met een pool van verschillende liefhebbers uit den lande met dezelfde soort duiven en hetzelfde verzorgingsschema duiven uit te testen en elkaar hierin te versterken en te verbeteren (wie doet mee???)
  • meer of alleen nog maar met natuurlijke producten te werken al aanvulling op de verzorging. Hierbij heb ik dit jaar goede ervaringen opgedaan met Paloma Blue

Zo hoop ik weer met bovenstaande punten plezier in de sport te krijgen, dit niet alleen voor mezelf te houden en een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de duivensport in het algemeen. Ik geniet er nu al van als ik er een uitslag bij pak van gisteren (15-08) en iemand heeft hier 10 duifjes gehaald en zie dat de eerste 3 van hem uit Oosterwolde komen en hij er 5 van in de prijzen speelt (totaal 9 prijzen) met 30 duiven mee. Of de persoon die met appt en zeer tevreden is over zijn aangeschafte duifjes en er gelijk voor volgend jaar weer een paar bestelt en zijdelings voorzichtig vraagt of ik hun vereniging wil steunen door een bonnetje te schenken. Dat doen we natuurlijk ook. Zeg nou zelf: DAAR DOE JE HET TOCH VOOR !!

De website wordt op dit moment aangepast dus het kan zijn dat niet alles goed wordt weergegeven maar dat komt goed.

Tot een volgend schrijven,

Gerrit Kolkman