Inmiddels zijn de eerste vluchten van het seizoen 2019 al weer verleden tijd. Vluchten met redelijk verschillende omstandigheden met name qua  temperatuur (van ca. 8 graden naar ca.23 in een week tijd). Ook zie je alweer enkele hokken die sterk naar voren komen en hokken die nog even aan het zoeken zijn naar de forme of die de forme nog temperen omdat hun vluchten nog komen zoals de meerdaagse fond. Zo heeft een ieder zijn of haar eigen doelstelling voor dit seizoen en dan wordt het ook alweer duidelijk wie op koers ligt en wie er nog wat aan moet gaan sleutelen…

Op eigen hok is de start redelijk te noemen. Met ca. 35 tot 40 duiven mee waren de prijspercentages wisselend (13 op 38; 4 op 37 en 15 op 36 in de vereniging) in groter verband wel steeds een hoger aantal wat duidt op het feit dat onze vereniging sterk bezig is. De ‘oude’ routiniers hebben zich inmiddels alweer vooraan laten zien( 1x 306(Schone) en 1x 352(Jonge Derk voorop. Dan hoop je toch dat er ook eens een jaarling voorop komt. Dat was vandaag dan het geval met een straffe Oosten wind en ca. 23 graden kwam de 358 (Farao) voorop een jonge doffer uit Fausto x Seb. Hij lief zich vorige week ook al wat meer voorin zien en had mijn vertrouwen gekregen ook door zijn gedrag wat hij afgelopen week vertoonde dus ging hij als 3e getekende de mand in. Dit vertrouwen heeft hij dus niet beschaamd. Hij werd gevolgd door de ‘oude’ garde: Jonge Derk(7-352; vorige week de 1e), Nicole(6-315) en Schone(6-306; twee weken geleden de 1e).

De aankomst deze week heb ik niet live meegemaakt omdat ik met mijn gezin op Terschelling zit voor een lang weekend. Dus alles online gevolgd zoals tegenwoordig heel normaal is met o.a. online meldingen,  whats app groepen e.d.. Gisteren toen we in Harlingen de boot op gingen (ca. 14.45 uur) kwam er net een bagagewagentje van de boot afrijden met…een aantal duivenmanden op het wagentje geplaatst ! Toch mooi om te zien maar ook te beseffen hoeveel moeilijker het is om vanaf een eiland duiven te houden. Zo vroeg al de duiven aanleveren (zijn dus met de boot van 12.30 uur van Terschelling vertrokken) en niet direct een club om naar toe te gaan want die staat in Harlingen al is dit op Ameland wel anders met 2 zelfstandige verenigingen.  Dus vandaag, toen we door West-Terschelling liepen en ‘s middags toen we op de fiets richting mijn zus in Formerum fietsten zag ik af en toe duiven over komen en vliegen waarbij dus direct mijn gedachten uitgingen naar de enige 2 of 3 liefhebbers die Terschelling nog rijk is (waaronder een G. Lambregts) en de duivensport op deze manier toch weer bijzonder maken.

Goed, ik wens u allen goede Paasdagen, het feest van hoop(doet leven) dus viel het vandaag tegen hou dan hoop en bereidt onze gevleugelde vrienden weer op de juiste manier voor om voor volgende week een geslaagde uitvoering van de volgende wedvlucht die op het programma staat.

Succes!

Gertie Kolkman