Het seizoen 2018 is weer ten einde….

Op natuurlijk de traditionele taartenvluchten na, waar wij er ook nog een handjevol voor  hebben (ca. 7 stuks). Deze zijn afgelopen zaterdag meegeweest op de africhting vanaf Ede waarbij ze alleemaal binnen ca. 2 uur terug waren (inclusief de opgevangen Franse duif (‘Francis’ gedoopt) waar we inmiddels het eigendomsbewijs van hebben ontvangen.

Dit na een mail te hebben gestuurd aan de Franse Duivenbond dit natuurlijk wel met behulp van de vertaal-functie via Google. Francis zit inmiddels al op eitjes te broeden in afwachting wat komen gaat.

Zaterdag (8-9-2018)

Afgelopen zaterdag was er natuurlijk nog een gezonde spanning aanwezig m.n. omdat we er nog steeds heel goed voorstonden ondanks het slippertje van vorige week op de natour. Zouden de duiven zich herpakken of …zouden ze nog later komen omdat de malheur was toegeslagen?!

Nou het laatste bleek het geval: nog net iets beter dan vorige week kwam opnieuw de 17-350 (1e getekende) als een baksteen naar beneden maar….wel 10 minuten na de eerste melding die we kregen via de WhatsApp van Henk Steenbergen (13.08.51uur en wij om 13.19.57uur!) en dat met snelheden van boven de 1.700m/m.

 

Toen de jonge duiven.

Gezien de resultaten op de natour waren de verwachtingen wat getemperd.

Toch had de 8-734 (Tesla gedoopt) zich van haar beste kant laten zien door een week eerder de 1e te spelen vanaf Nanteuil le H.(431km) voor het ‘geweld’ van J. van de Streek uit die trouwens geweldig presteert dit seizoen ook met de jonge duiven.

Voor ‘Tesla’ was dit tevens de 2e overwinning dus zij heeft aangetoond uit het juiste hout gesneden te zijn.

Een product van kweker ‘Job'(10-209; via Job Aantjes, Maartensdijk) maal ‘Chantal’ (12-815; via comb. Wolf-Tijssen) en tevens dus een halfzus van ‘Jonge Derk’ (7-352; duifkampioen Midfond en 2e snelheid PV de Pelikaan).

Maar ja hoor ze was er weer. Pal uit het noorden, weg- en doorgedreven door de ZW-wind, kwam ze keihard aanvliegen en met een extra rondje viel ze daarna gelijk op het plateau en tikte ze de finish aan om 14.01.35 uur goed voor een 5e stek in de vereniging (achter 4 duiven van J. v/d Streek) en 8e in de kring net als de week ervoor!!

We lijken weer een prima duifje op de hokken te hebben naast de 8-359 die 2e duifkampioen in zowel vereniging als kring werd en winnaar werd van de ringenrace georganiseerd door G. van ’t Hof.

Uiteindelijk resulteerde dit in een mooie 4e plek onaangewezen snelheid in de kring en een 2e aangewezen en met de jonge duiven respectievelijk een 6e OA en een 2e A. en 2e duifkampioen (8-359)

Nu de selectie nog want zaterdag zijn er in totaal ook weer 5 achtergebleven (1x natour en 4x jong) terwijl er vanavond in het donker nog een duifje zat (8-759) welke een week eerder was gestrand bij een onbekende iemand.

Hij moet tussen 20.15 en 20.30 uur teruggekomen zijn grotendeels al in het donker want toen ik in het hok kwam tegen goed 8 uur had ik geen duif zien zitten toen ik de klep dichtdeed omdat ik ’s morgens, toen ik richting Zeist moest voor mijn werk, de taartenjongen had meegenomen en dus de klep nog openstond (resultaat nog 2 weg van de 9 waarbij alle 2 twee uit de Halman doffer!! Geen goede start voor deze doffer.

Maar we gaan de winterrust weer in dus we maken ons op voor een wat rustiger periode want : er is overal een tijd van en voor, het is weer mooi geweest, nu weer even tijd voor andere dingen en we mogen tevreden zijn mede omdat we nog volop in de opbouwfase zitten waar we een paar jaar voor uittrekken.