Het leek me goed om toch weer even een berichtje te plaatsen en wel met name om het volgende: inmiddels zijn er vanuit Oosterwolde 16 jonge duiven vertrokken naar verre oorden. Ach ja, ver … wat is ver tegenwoordig. Alles is relatief ook in dit verband. Maar goed, 10 jonge duiven zijn inmiddels vertrokken naar Kroatië (Knin OLR). Dit is allemaal te volgen via de Facebook pagina van Karel Jurrisen. Hij heeft samen met zijn vrouw en de hond in hun camper keurig de duifjes bij ons thuis afgehaald. Wat wil een mens nog meer…. Alles was er volledig op gericht om de duifjes goed te kunnen te transporteren richting het verre Kroatië dit met tussenstops op diverse plaatsen in Nederland en daarna in Duitsland en via Duitsland ging de reis door naar de eindbestemming. Dit doe ik samen met clubgenoot Diesmer Grootkarzijn uit Oldebroek (hij 4 en ik 6 stuks).

De tweede eenhoksrace waar dit jaar op is ingezet betreft een race die voor het eerst dit jaar wordt gehouden en wel de AviRings Derby 2021 vanuit Slovenië. Hier zijn 2 teams van 3 duiven ingezonden en dit doe ik samen met Gerrit Pleiter uit Wezep (elk 3 duiven). Een eenhoksrace met een vernieuwde opzet: de duiven krijgen gps-ringen (AviRings) om, worden gescheiden (doffers/duivinnen) en verduisterd. Dit wordt gedaan om zoveel mogelijk een eerlijke competitie te krijgen omdat anders al veel duiven bij de eindrace  in de rui zijn gevallen of een eitje moeten leggen en dus al voortijdig uitgeschakeld kunnen zijn. Op zich een goed ding om dit eens te proberen lijkt me. Het wel en wee van de bij deze eenhoksrace is de volgen via : AviRings Derby 2021.

De Belgische VIP’s

Dan nog even een korte update over de aangeschafte Belgische duiven van het hok Vereyken-Gommers(onze VIP’s = Very Important Pigeons). Op 2 april zijn ze afgehaald in Schilde (nabij Antwerpen) zie hiervoor ook het vorige nieuwsbericht. Ze ‘stukken’ al goed uit en vallen volop in de dek rui. Elke dag kan ik wel een blik vol dekveren ruimen in de gang die voor de hokken langsloopt. Deze duifjes wen ik niet uit maar worden rechtstreeks ingezet voor de kweek. Dus we moeten nog even geduld hebben maar het gaat goed met ze (zie de foto’s hieronder). Naast de 9 eigen gekweekte jongen moeten zij dan ook de basis gaan vormen van het vernieuwde kweekhok. 

Passende naam voor 2022

Tenslotte ben ik nog op zoek naar een nieuwe en passende naam die tevens de lading dekt voor mijn voorgenomen nieuwe manier van duivenhouden. Waarbij er een aantal steekwoorden in de nieuwe naam verwerkt of gecombineerd kunnen worden en de naam ook weer niet te lang dient te zijn en het liefst ook  internationaal gebruikt kan worden  (dus liefst in het Engels). De volgende woorden kunnen hierbij o.a. gebruikt worden: Oosterwolde, Zwarteweg, Kolkman, duivenhouden, eenhoksrace, professioneel, wedvluchten, competitie, kweken in combinatie met letters of cijfers. Zelf zat ik te denken aan: Pigeons2Fly. Maar ik sta open voor betere en wellicht mooiere suggesties.
Nou een hele uitdaging om hiervan een pakkende, niet te lange naam in het Engels van te maken. Mocht u hier een idee over hebben dan verneem ik dat graag (reageer dan even via de Contactpagina).

Mocht uit de inzendingen een bruikbare naam rollen en je laat je gegevens achter dan stel ik hiervoor 2 jongen (voor 2022) uit de Vereyken-Gommers duiven ter beschikking (zie onderstaande foto’s).

Dus doe je best, ik ben benieuwd en hoor het graag!

Gertie Kolkman

da