Na lang wikken en wegen en gezien de resultaten van dit (corona-)jaar heeft me doen besluiten om een stap terug te doen, ik merk aan mezelf dat het ‘vuur’ eruit is, er is geen passie meer en het plezier is weg. Na het verspelen van 3 zeer bruikbare duiven, de adeno-coli aanval onder de jongen (met 8 dode duiven) en de benedenmaatse resultaten heeft me doen besluiten om een ‘sabbatical’ te nemen. (= een jaar ertussen uit).

Dus : volgend jaar, bij goede gezondheid, wordt er niet meer deelgenomen aan de vluchten.

Wat ik wel probeer te gaan doen is deelnemen aan (een aantal) eenhoksraces (het nieuwe duivenhouden…!!)

Zoals gezegd : het plezier is weg en soms moet je iets anders naast duivenhouden gaan doen. Dit zal wel een unicum zijn want in de 47 jaar dat ik duiven houd is dit nog nooit gebeurd. Al had ik ca. 3 tot 4 jaar geleden ook al een moment waarbij ik in ieder geval de helft van de duiven heb opgeruimd maar er zitten er op dit moment ook alweer teveel (ca. 110 stuks).

We zullen zien of en hoe het gaat bevallen. De tijd zal het leren.

Hartelijke groet,

Gertie Kolkman